Over mij

Adviseren en coachen om er samen het beste uit te halen is het meest dankbare werk wat er bestaat.

Missie

Mensen en bedrijven adviseren om het beste product of diensten aan te kunnen bieden dat bijdraagt aan een betere samenleving.

Waarden

Streven om door het delen van ervaringen, samen de best mogelijke manier te vinden om uitdagingen aan te pakken.

Werk ervaring

Product management

In de ruim 25 jaar als productmanager bij Philips/Signify ben ik voor verschillende productgroepen verantwoordelijk geweest. Dit waren steeds producten of componenten voor de lichtindustrie, zoals voorschakelapparaten, LED modules, noodverlichting en controle units die door zowel Philips alsook door niet-Philips (OEM) armaturenbouwers gebruikt werden. 

Aanvankelijk begonnen als globale productmanager voor elektromagnetische voorschakelapparaten voor gasontladingslampen (HID) en al snel hierna de transitie naar volledig elektronische drivers verzorgt. Voor openbare verlichting waren dit de DynaVision Xtreme drivers voor allereerst de hogedruk Natrium lamp (SON) en daarna naar keramische technologie (CDM) zoals de CosmoWhite systemen. Voor de tuinbouw werd het GreenVision / GreenPower 1000W HID-systeem geïntroduceerd dat lange tijd de benchmark was in deze industrie.

Rond 2002 begon LED-technologie zijn intrede te doen en bracht grote veranderingen in de Industrie teweeg, De Xitanium Xtreme drivers en FastFlex modules speelde hierin een belangrijke rol om de technologie zeker voor OV toegankelijk te maken. In deze drivers werden intelligentie functionaliteiten ingebouwd en met de SR (D4I) konden deze eenvoudig gekoppeld worden.

 

Software speelt ook een steeds toenemende rol om lichtinstallaties aan te sturen en uit te lezen. Smart City systemen voorzien hierin een steeds grotere rol. Verder zien we dat diensten steeds vaker via zogenaamde universele API’s aan elkaar gekoppeld worden.      

"The best way to find yourself is to lose yourself in the service of others.”

Mahatma Gandhi